Onze huidige voedings- en eetpatronen als ook stress en een ongezonde levensstijl verstoren de balans tussen de zuur & base huishouding in ons lichaam. Wij zien steeds vaker dat een teveel aan zuren het lichaam belasten en veel energie kosten. Op deze manier wordt de basis gelegd voor vele klachten & ziekten, de zogenaamde welvaartsziekten oftewel civilisatose. Dit kunt u tegengaan door te ontzuren.

Maar heel weinig mensen leggen een relatie tussen deze ziekten en een verstoring van het zuur-base-evenwicht, omdat men de samenhang niet kent. Gezondheid gaat dan ook altijd samen met een evenwicht tussen zuren en basen.

Drie oorzaken van verzuring:
1. Voeding
2. Stress
3. Straling

P. Jentschura heeft een drie stappenplan ontwikkeld naar gezondheid en schoonheid door middel van ontzuren :
1. Reiniging (7×7 Kruidenthee)
2. Regeneratie (Wurzelkraft)
3. Uitscheiding (MeineBase Badzout)

In eerste instantie zal het lichaam zelf het teveel aan zuren proberen te ontzuren door mineralen te onttrekken aan het lichaam. Deze mineralen bevinden zich o.a. in het skelet, huid, haren en gebit. Maar wanneer deze natuurlijke mineraaldepots ‘op’ zijn, kunnen er ernstige klachten optreden. Tevens zullen door de verzuring zich steeds meer slakken in het lichaam gaan afzetten en zo ontstaat er o.a. overgewicht en cellulitis.

Het is dus zeer belangrijk om voldoende basenvormende voedingsmiddelen in te nemen, om zo de zuurvorming van het lichaam tegen te gaan. Mineralen zijn nodig om de zuren te neutraliseren. Door onze verkeerde eetgewoonten en moderne drukke levensstijl is het belangrijk om continu te ontzuren om zo de een ‘goede gezondheid’ te behouden.